Om Linien Ud Nord

På denne side finder du informationer om hvad Linien Ud Nord er, hvad kurset har at tilbyde og dermed også hvilke forventninger du kan have til kurset og udbyttet herfra, samt en overordnet oversigt over programmet for weekenden.

Uddannelse der rykker

Er du klar til at blive udfordret, finde ny inspiration, møde andre ildsjæle, mærke spejderfællesskabet og genopdage betydningen af ‘Learning by Doing’? – Så er Linien Ud Nord lige stedet for dig!

Linien ud Nord er et uddannelses- og kursustilbud for voksne spejdere (17+) over hele landet. Det finder sted første weekend i marts måned, i det nord- og midtjyske, og med plads til op til 350 deltagere.

På weekenden kan du deltage på hele weekendkurser, der består af grenkurser og liniekurser, samt temakuser af forskellig varighed. Kursusudbuddet for weekenden bygger på Spejdermetodens 8 principper og understøtter derfor det daglige spejderarbejde hos KFUM-spejderne.

Programmet for Linien Ud Nord udarbejdes fra år til år, baseret på erfaring, evalueringer og ønsker fra deltagere.  Derfor vil du hvert år kunne finde både velkendte og nye kurser. Dette betyder også, at du altid er velkommen til at komme med inputs til kursusideer – både kurser du selv kunne have lyst til at stå i spidsen for, eller kurser du kunne finde interessant at deltage på. Én ting er dog sikkert; vi arbejder altid ud fra princippet, at alle grenkurser skal kunne udbydes hvert år.

Forventninger

Men hvad kan du så egenlig forvente som deltager på Linien Ud Nord, og hvad kan dette kursus tilbyde, som du ikke allerede kender til eller har prøvet andre steder?

 

Det du som deltager først og fremmeste kan forvente at tage med hjem fra weekenden, er ny inspiration til dit daglige spejderarbejde – om det er arbejdet hjemme i gruppen, i distriktet, på spejderentret, som en del af en kursusstab eller andet.

Dernæst kommer alle de andre goder der er en del af pakken; at kunne networke på tværs af landet, grupper og spejdererfaring, at kunne være en del af et større spejderfællesskab som voksen spejder og meget simpelt, at selv få lov til at være spejder for en stund.

På hvert enkelt kursus vil du finde engagerede kursusledere, der er kommet for at give dig en oplevelse og udfordre dig inden for kursets rammer. Kursuslederne findes i alle aldre, fra hele landet og med forskellig erfaring i bagagen, hvilket er en del af kursets sjæl. På Linien Ud Nord vælges kursuslederne nemlig ud fra deres motivation for deres kursustema, samt deres vilje og lyst til at give videre.

Som en del af weekenden program på Linien Ud Nord finder du også fællesaktiviteter, såsom andagt, underholdning, og aftenhygge og meget andet. Her har du mulighed for at snakke og grine dig træt med de andre deltagere, måske de nye relationer du har skabt, gå en tur i området og reflektere over dagens læring, eller blot få dig en lidt natmad inden tiden er til at gå til ro. 

Hvad du som deltager i sidste ende tager med dig hjem fra weekenden, er meget op til dig selv, og dine ønsker, men selvfølgelig vil vi i Team Nord staben altid arbejde på de bedste rammer for hele kursusoplevelsen og din udvikling indenfor det ønskede kursus.

 

Overblik over program

For at give dig et bedre syn på hvordan weekenden ser ud, og hvad du dermed giver dig ud i at være en del af, vil vi her give et overordnet overblik over programmet for weekenden, inklusiv forplejning.

 

Fredag eftermiddag/aften

Fredag eftermiddag/aften er førstedagen for weekenden. Her kommer det store indryk af kursusdeltagere samt  startskuddet for læringen. Efter ankomst vil der være fælles opstart og derefter begynder de første kurser at sætte igang. Når kursusprogrammet er færdig, vil caféen åbne for hygge og der vil blive serveret natmad.

Lørdag

Lørdag morgen starter ud med morgenmad – for uden mad og drikke, dur spejdere ikke, hvorefter vi vil afholde en fælles andagt og flaghejsning. Efter flaghejsning sætter kurserne igang og sådan fortsætter det hele dagen, selvfølgelig emd kaffepauser. Til aften vil der være lækker mad, underholdning og ren hygge. Her har caféen selvfølgelig åben igen.

Søndag morgen/formiddag

Søndag starter ud som lørdag med morgenmad, og derefter falghejsning. Herfter vil de sidste kurser blive afholdt, inklusiv evaluering og oprydning. Når dette er kalret vil vi afholde en fællessamling ved falget, inden vi siger farvel og tak og ikke mindst på gensyn. Til dem der er sultne på dette tidsounkt, vil der være noget frokost to-go.

Kontakt

9 + 13 =