Ny spændende bålmad

Alt mad kommer fra naturen, og spejdere er så heldige at være i naturen. Ved du hvad der er godt at have med og hvad der kan findes i naturen?

 

Foto: Johny Kristensen

Kursusbeskrivelse 

På dette kursus bliver du klogere på smag. Hvorfor smager noget godt og noget mærkeligt? Du bliver bedre til at snakke om smag og få maden til at smage af mere.

Vi gennemgår hvilke råvarer som sagtens kan holde sig i en felt-taske flere dage, og hvilke du skal undgå. Meget af vores mad er frembragt ved 20-30 grader, som æg, yoghurt, bacon og oste, så de tager ikke skade af at ligge ude et par dage, tværtimod.

 Tilberedninger har ikke ændret sig meget gennem historien. Det er stadig med varme, kniv og mikroorganismer, uanset om det er i et professionelt køkken eller ved en bålplads. På kurset bliver du bedre til at styre tilberedningerne, og undgå faldgrupperne, så maden bliver velsmagende.

Du bliver klogere på smag og lærer at bruge naturen på tur.

Kurset er for dig som laver mad, uanset om det er i hverdagen, på spejdertur eller alene i vildmarken. Efter kurset vil du blive bedre til at snakke om mad og smag, både med børn og voksne. Desuden bliver du mere tryg ved at tage råvarer med på tur og ikke kun dåsetomater.

Medbring: 1 gryde eller 1 pande

Praktiske informationer om ‘Ny spændende bålmad’

Kursusinstruktør: Simon Milwertz Philipsen

Tid: Lørdag formiddag kl. 09.00 – 12.30 eller søndag kl. 09.00 – 12.00

Maks antal deltagere: 25 personer

Mad over bål

Foto: Morten Fauerby

Kontakt

11 + 2 =