Familiespejder

Få ideer til spændende aktiviteter der skaber begejstring hos både børn og voksne. Hør om andres erfaringer og bliv klogere på hvordan du kan gøre det endnu sjovere for familier at være spejder!

 

Foto: Johny Kristensen

Kursusbeskrivelse

  • Hvad er en god familiespejderaktivitet?
  • Hvilke familiespejderleder er du? 
  • Kan familiespejdere kløve brænde? 
  • Hvordan får vi flere familier med?

Det er blot nogle af de spørgsmål vi vil komme rundt omkring på kurset. Steffen Klemmensen er Familiespejderleder i Kaløvig og han flankeres af Thomas Olsen, Udviklingskonsulent hos korpset.

Hvem er kurset for?
Kurset henvender sig både til helt nye og mere erfarne familiespejderledere. Ambitionen med kurset er, at alle får masser af inspiration med hjem, som er lige til at bruge på de næste familiespejdermøder. Du vil også få mulighed for at tale med andre ledere om, hvordan de forklarer aktiviteter uden for mange ord, hjælper forældrene med at lade børnene gøre arbejdet eller hvordan de får de voksne til at lege med. Du vil gå hjem fra kurset med en konkret plan for de kommende 6-12 måneders arbejde i enheden, uanset om enheden er under opstart eller i fin drift. 

Kurset vil blive en veksling mellem inspiration oplæg, gruppearbejde og praktiske øvelser. Du kan forvente, at der er et stramt program med masser af spændende indhold, men også plads til at vi kan tage fat på de udfordringer, som du lige nu er optaget af i jeres familiespejdergruppe. 

Medbring: Praktisk tøj efter vejret, dit favorit spejdergrej, og måske jeres plan for opstart eller program for det næste halve år.

Praktiske informationer om ‘Familiespejder’

Kursusinstruktør: Steffen Klemmensen og Thomas Olsen

Tid: Lørdag formiddag kl. 09.00 – 12.30 samt lørdag eftermiddag kl. 13.30 – 17.30 

Mad over bål

Foto: Pernille Bille Tvedt

Kontakt

2 + 13 =